Elnezest,h immaron 4 napja nem irtam, egyszeru oka volt megpedig h nem volt net eddig,vagy nagyon draga volt. A masik ok pedig ha lett volna is net akkor is egyre tobbeket jovunk egy nap, ezert keves ido marad a szallasokon es altalaban huyllak vgyunk.
Szoval kezdjuk Astorga utan, rogton a Kiralyetapnak is nevezheto szakasszal,amit sokat a Camino legdurvabb rszenek gondolnak. Hat nem volt az:) 900metert kellett szintben menni 20km alatt,ami egy kozepes kektura napnak felel meg,es most itt nem akarok felvagni de hat gyorsan felszaladtunk az teny. Itt van az egesz camino legmagasabb pontja is amugy, 1550m nagyjabol, ahol is egy nagy oszlop talalhato tetejen egy keresztel, az oszlop aljan pedig mindenfele zaszlo uzenet fenykep stb felragasztva alairva. A mellekelt kepen lathatjatok velem egyutt. A kepet egyebkent egy nagyon csinos es kedves,hosszu szoke haju ifju nemet holgy,Alice keszitette :):) Aznap amugy 37km-t mentunk,este pedig az egesz ut talan leghangulatosabb(es adomanyos..) szallasa volt,az urge aki vezette nagy arc volt,volt kozos vacsi jo hangulat reggeli minden tokingyen,szoval perfecto.
Masnap nagyvaros kovetkezett,Ponferrada olyan 70ezres, megneztuk a hires varat meg a bazarsort ahol eletem kalapjat es arabsaljat sikerult nevetseges aron megvennem egy becsuletes spanyolcigany uriembertol.
Ponferradas nap is hosszure siekredett,pontosan 36km, meg is haltunk estere. Egesz este esett,de masnap szerencsere ismet jo ido lett, ami azert is volt jo mert ismet hegyi szakasz kovetkezett. Ezuttal 1300m kornyekere kellett felkapaszkodni, amit azert se bantunk mert iszonyat gyonyoru tajakon vitt az ut. Elhagytuk Kasztilia&Leon tartomanyt es egyuttal a hegy telejen beleptunk a vad es csodalatos Galiciaba. Az elso fuluban mar szolt a kelta zene,itt volt a szallas is, 3euro mindossze.Ez csak 30km-es nap volt,de azert emberesen elfaradtunk.
Este aztan szamolgattunk Zolival es arra jutottunk, h 4nap alatt be tudunk erni Santiagoba. Ezt ma tartottuk, 41km-t jottunk Sarria varosaig. Mielott barki azt gondolna h rohanunk, vagy h idore megyunk akkor teved. Teljesen nyugodtan,jolesoen megyunk,elvezzuk az ut minden percet. Sajnos ilykor fordulhat elo, h beerkezve a szallasra a "completo" tabla fogad minket,tehat teli van. Ami jelen esetben azert baj,mert a tobbi szallas dupla aron van. Ilyenkor vegy fizetsz, vagy - ahogy mi is tesszuk epp most - keresel egy netcafet,elotte bekajazol,irogatsz a blogodra,aztan majd meglatod h hol fogsz< aludni:) Ne izguljatok nincs annyira hideg meg este..
Na jo,ennyi egyelore, mellekelek meg egy kepet az elso reggeli galiciai napfelkeltemrol:)
Ja igen, tehat 3 nap Santiago meg 110km ,utana 90km az ocean, aztan at stoppolas a deli reszre kb 2het, utana 1 het parizs, tehat esetleg november kozepen megyek haza legkozebb :) De vszinu akkor sem, na de majd meglatjuk.
udv mindenkinek! Anyu Denes Apuek csok nektek

A bejegyzés trackback címe:

https://pilaf.blog.hu/api/trackback/id/tr961423686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pilaf · http://tompa.blog.hu/ 2009.10.02. 20:22:57

bakker mar irom a kepeslapot.. ilyen egy igazi pilaf.blog fuggo:)

GBR 2009.10.02. 20:30:55

második bazzzzz!!!

(whizz) 2009.10.02. 23:00:57

Csapassad neki Paul Mateo!

EXplorer · http://kecskemeten.hu 2009.10.03. 10:27:06

tommm, ezt így hogy?
ennyire kocka vagy, vagy be van állítva az rss figyelő és sms-ben jön az új poszt értesítés, vagy pilaf mindig megcsörrent, amikor jön a poszt? :)

jók a képes beszámolók!

szocimoci 2009.10.04. 15:50:35

Hát bakker, ha ezek után nem jössz el meginni a teljesítményed segítségével Olajtól rámruházott Zsindelyes Málnát, (meg a Jamesont...) nem is tudom, mit fogok szólni... Hihetetlen :) Hajrá, innen már kézen járva is végigtolod!
süti beállítások módosítása